Menu
Voorwoord

Als ervaren of gemotiveerde startende IT'er zit je in een turbulente arbeidsmarkt. Iedereen trekt aan je, want vrijwel alle bedrijven zijn op zoek naar nieuwe mensen die hen kunnen helpen met de 'digitale transformatie', zoals ze dat noemen. Er moeten apps gemaakt worden, IoT-apparaten aangesloten, data verzameld en geanalyseerd, maar ook de onderliggende infrastructuur moet worden verstevigd en beheerd. En vanzelfsprekend moet alles goed worden beveiligd.

Als IT'er zit je dus op een geweldige bron aan kennis en kunde die iedereen van je wil hebben. Daarnaast is er een chronisch gebrek aan IT'ers met de juiste vaardigheden, dus daardoor wordt het allemaal nog hectischer. Bedrijven kopen mensen weg bij anderen, waardoor er een soort stoelendans ontstaat met jou, de IT'er als inzet en ultieme hoofdprijs.

Maar hoe moet je hier als IT'er zelf in staan? Waar moet je op letten, wat moet je vooral níet doen en welke skills kun je je het beste eigen maken? En vooral: hoe vind je een werkomgeving die bij je past? Om dat uit te werken beginnen we met het verhaal van een ervaren recruiter, die vertelt waar je op zou moeten letten. En zo gaan we verder. Deze hele special is erop gericht om jou beter voor te bereiden op wat je met je waardevolle kennis gaat doen. Want je hebt het voor het uitzoeken.

We wensen je veel wijsheid toe.

Sander van der Meijs
Hoofdredacteur Webwereld