Menu
Carrière

9 redenen om van baan te veranderen

Meer salaris, leukere werkomgeving en een andere cultuur.

Dit jaar zullen meer mensen dan ooit kijken naar een andere baan. Vanwege het salaris, maar vooral vanwege de bedrijfscultuur, het management en nieuwe uitdagingen.

Soms is het erg duidelijk dat het tijd wordt eens naar een andere werkgever te kijken. Maar soms is het juist niet zo helder. Als je niet zeker weet of het het juiste moment is, kijk dan eens naar de volgende 9 redenen om van baan te veranderen.

1. De uitdaging is weg

Velen van ons willen onze kennis vergroten of onze grenzen opzoeken. De belangrijkste reden voor mensen om naar een andere baan te zoeken is dat ze meer uitdaging willen hebben, zo blijkt uit onderzoek. Andere redenen om naar een andere baan te kijken zijn vanwege onvrede met hun huidige werkgever, te weinig waardering voor hetgeen je doet, te weinig salaris of onmin met je direct leidinggevende.

2. Bedrijven zoeken mensen

De economie trekt aan en dat kan je merken aan het aantal vacatures dat online komt te staan. Met name technologische vaardigheden worden veel gevraagd. Dat maakt dat jij eisen kan stellen, want bedrijven moeten tegen elkaar opbieden om de juiste mensen binnen te kunnen halen. Daar hebben ze moeite mee en dus heb jij het voor het uitkiezen.

3. Je hebt altijd al voor jezelf willen werken

De vraag naar tijdelijke arbeid blijft hoog, omdat bedrijven flexibiliteit willen hebben in hun personeelsomvang. Sterker nog, de crisis van de afgelopen jaren heeft bedrijven alleen maar meer attent gemaakt op goed personeelsbeleid, en de vraag naar flexibele arbeidskrachten neemt alleen maar toe. Met name in de technologiesector worden freelancers steeds vaker gevraagd. Het geeft bedrijven de mogelijkheid van een "menselijke cloud" gebruik te maken, waar ze als nodig krachten kunnen bijschakelen en weer loskoppelen als nodig.

4. Je wordt onderbetaald

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt in technologie komt het nog steeds regelmatig voor dat mensen worden onderbetaald. Wellicht ben je ooit aan de slag gegaan bij je huidige werkgever toen er niets anders voorhanden was. Sindsdien ben je gegroeid, heb je meer kennis en vaardigheden opgedaan maar is je salaris niet meegegroeid.

5. Je salaris groeit niet mee

In de afgelopen jaren zijn de meeste lonen wel een beetje bevroren en het is tijd om daar eens een einde aan te maken. Maar onderzoek wijst uit dat ook dit jaar grote salarisverhogingen niet aan de orde zijn,. De verbeterende economie vertaalt zich nog niet in salarisverhogingen bij de meeste IT-werknemers. Dat komt ook omdat er steeds meer wordt gekozen voor efficiëntie in IT, met clouddiensten en automatisering.

6. Je bent datawetenschapper

Het kan moeilijk zijn om de verleiding te weerstaan om van baan te veranderen als je vaardigheden hebt die zeer gevraagd zijn, en als vervolgens meerdere bedrijven je benaderen. Engineers in big data behoren tot de meest gezochte talenten, volgens Randstad, dat de meest gewilde IT-functies op een rijtje heeft gezet. De vraag naar dataspecialisten is in het afgelopen jaar met bijna 100 procent gestegen,

Security is een ander vakgebied waarin veel wordt gezocht naar talent.

7. Je wilt een cultuurverandering

Uit onderzoeken blijkt telkens dat geld dan wel belangrijk kan zijn in het leven van een IT-professional, maar dat de bedrijfscultuur toch nog wat zwaarder weegt. Daarnaast zijn kansen voor verbetering belangrijk en speelt het leiderschap in het bedrijf een rol.

De cultuur en de waarden binnen het bedrijf geven vaak de doorslag in de beslissing wel of niet het bedrijf te verlaten. Daarna tellen de mogelijkheden om te groeien binnen het bedrijf.

Overigens is dat niet altijd zo geweest, vijf jaar geleden werd de bedrijfscultuur nog niet gezien als doorslaggevende factor, maar de financiële vergoeding. Dat komt vooral door de recessie die er toen was, met zijn massa-ontslagen en bezuinigingen.

8. Je wilt een andere omgeving

Je wilt niet zozeer alleen van werkgever veranderen, maar vooral van omgeving. Een nieuwe stad bijvoorbeeld. Juist buiten de randstad hebben werkgevers grote moeite om getalenteerd personeel aan te trekken, omdat die voornamelijk in de randstad werkzaam zijn. Sommigen zijn zelfs bereid (een deel van de) verhuiskosten te betalen.

9. Het is gewoon de hoogste tijd

Onderzoeken wijzen uit dat dit jaar meer mensen in de IT van baan zullen veranderen dan in voorgaande jaren. Nadat je huidige salaris achter is gebleven bij wat in de markt wordt aangeboden, of dat je al tijden vast zit in je huidige positie, of dat je eigenlijk al te lang voor je gevoel bij dit bedrijf werkt: het zijn allemaal redenen om nu toch maar eens om je heen te kijken. Het jaar 2017 wordt het jaar waarin werknemers het heft in eigen hand nemen en bepalen hoe hun toekomst eruit gaat zien.

13 / 21