Menu
Vaardigheden

Met deze eigenschappen zit je goed in de IT

Het aantal banen in de IT groeit en groeit.

Los van diploma's en werkervaring zijn er een aantal eigenschappen die goed van pas komen als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Dit zijn de vijf belangrijkste. Doe er je voordeel mee.

1. Creativiteit

Bij een baan in de IT denk je misschien niet gelijk aan creativiteit. Gelukkig gaat deze eigenschap veel verder dan het schilderen van een portret of het schrijven van een bestseller. Het gaat om anders denken. Oplossingsgericht werken. De wil om dingen te veranderen en verbeteren. Precies wat de IT nodig heeft.

2. Flexibiliteit

De wereld van de IT verandert snel. Rustig achteroverleunen is er niet bij als je een baan zoekt als automatiseringstester, netwerkbeheerder, developer, analist of scrum master. Sterker nog: steeds vaker komt de vacature Change consultant voorbij. Soepel meebewegen met veranderingen is dus een handige eigenschap als IT'er.

3. Analytisch sterk

Als je vacatures in de IT bekijkt, merk je al snel dat de vereiste 'analytisch sterk' regelmatig terugkomt in de vacatureteksten. Logisch, want bij zaken als software, automatisering en systemen zijn het vaak de details die het 'm doen. Nieuwe oplossingen vind je alleen door complexe problemen accuraat en gestructureerd aan te pakken.

4. Leergierig

Nieuwe clouddiensten, wereldwijde malware-aanvallen, toenemende behoefte aan storage: de wereld van IT staat geen seconde stil. En dat betekent dat je als professional ambitieus moet zijn. En constant open moet staan voor bijscholing en kennis. Op die manier is in deze sector altijd een nieuwe uitdaging te vinden.

5. Communicatief vaardig

Een flinke dosis communicatieve vaardigheden komt goed van pas als je een baan binnen de IT ambieert. In steeds meer vacatures vragen werkgevers hierom. Reden: automatisering vraagt meer dan werken achter een scherm. Contact met klanten, sublieme service en maatwerk-oplossingen worden steeds belangrijker.

Klinken bovenstaande eigenschappen je bekend in de oren en zie jij jezelf werken op specifieke gebieden zoals projectmanagement, netwerksystemen, telecom, softwareontwikkeling of applicatiebeheer? Bekijk dan online de talloze vacatures en vaar mee op de digitaliseringsgolf die gaande is.

2 / 21