Menu
Solliciteren

Zo maak je een cv die opvalt

Natuurlijk, een hoop ICT'ers hebben helemaal geen goed cv nodig. Sommige posities zijn zo gewild dat alleen jouw functietitel en e-mailadres al genoeg is om ergens binnen te komen. Maar niet elke ICT'er verkeert in die luxe en zal zijn beste beentje voor moeten zetten om die gedroomde topbaan te krijgen.

Daarom geven we 8 tips om een cv te schrijven die opvalt en waarmee jij je onderscheidt van de rest. Het toverwoord is: relevantie.

1. Focus op je projecten in plaats van je bedrijven

De meeste mensen hebben geleerd om hun cv te ordenen in een anti-chronologische volgorde, gebaseerd op de bedrijven waarvoor ze gewerkt hebben. Maar in de ICT zijn de projecten die je doet meestal veel relevanter. Orden je ervaring daarom in een projectenmatrix (als bijlage bij je cv) waarbij je de projecten die belangrijk zijn voor de baan waarvoor je solliciteert vooraan zet. Die springen dan meteen in het oog.

Dat die projecten misschien langer geleden gedaan zijn dan andere, valt dan minder snel op. En is in feite ook niet zo belangrijk.

2. Maak een skillsmatrix

Net als je projecten is het verstandig om je vaardigheden ook in een matrix te zetten. In zo'n skillsmatrix maak je bijvoorbeeld kolommen met vaardigheden als programmeren, databases, operatingsystemen, methoden en technieken als Prince II of Agile Scrum. Vervolgens maak je een legenda van 1 - 5, waarbij 1 staat voor 'theoretische kennis' en 5 'hier weet ik alles van' - en alle smaken er tussenin.

Zo ziet een recruiter in één oogopslag waar jouw vaardigheden liggen en op welk niveau. Het is ook goed om aan te geven waar je certificeringen van hebt. En vermeld ook hoeveel jaar je al met een bepaalde technologie gewerkt hebt." Ook hier geldt weer: kijk naar wat ze specifiek vragen en focus je op die vaardigheden. Zet die vooraan.

3. Toon je denkniveau aan met een capaciteitentest

Bedrijven vragen vaak om een academisch denkniveau of hbo-niveau. Als je niet een opleiding in die richting hebt afgerond, terwijl je wel weet dat je op dat niveau werkt, laat dan zien dat je recent op dat niveau bent getest. En recent is dan minder dan twee jaar geleden. Vaak heb je in een vorige baan wel een assessment gedaan en kun je dat aantonen.

Heb je niet zo'n test beschikbaar, maak hem dan zelf. Investeer daar echt in. Als je een goede gevalideerde capaciteitentest laat afnemen, en je hebt daar een rapport van, dan is het die investering meer dan waard.

4. Laat zien dat je over het vakgebied hebt nagedacht

Wat vaak ontbreekt in een cv is iemands visie op het vak. Mensen zeggen meestal wel: ik hou van een uitdaging, ik ben flexibel en al dat soort gemeenplaatsen die iedereen heeft. Maar het is voor een recruiter of hiring manager veel interessanter als hij jouw kijk op het vakgebied leest. Schrijf bijvoorbeeld hoe je denkt over softwareontwikkeling en welke kant het op gaat. Dat maakt je als kandidaat pas echt interessant en onderscheidend.

Of schrijf iets over jouw ambitie, waarbij je concreet laat zien waar je naartoe wilt groeien. Dat is persoonlijk. Dat is uniek. Dat slaat op jou. En het laat vooral zien dat je serieus over je vak en carrière nadenkt.

5. Een vriendelijke foto werkt!

Een minstens zo belangrijk advies is: doe er altijd een foto bij. Er is aangetoond dat als iemand een foto in een cv ziet, dat hij dan niet meer het gevoel heeft dat hij naar papier kijkt, maar naar een mens. Dan is het ineens heel moeilijk om iemand af te wijzen. Het is makkelijker om een stuk tekst af te wijzen dan een stuk tekst waarbij iemand je als het ware staat aan te staren.

Het is wel belangrijk dat je een aantrekkelijke foto hebt. Je hoeft geen model te zijn, maar je moet vriendelijk en uitnodigend zijn.

6. Noem alleen de relevante hobby's

Ook bij hobby's draait het om relevantie. Op het moment dat samenwerking heel erg belangrijk is in een rol en je laat zien dat je in een teamsport zit, dan is het relevant. En als je moet leidinggeven of coachen en je traint de jeugd van je zoon of dochter, dan is dat relevant.

Probeer ook op internet te achterhalen wat de hobby's van de manager en de recruiter zijn. Heb jij die ook, dan noem je ze natuurlijk. Maar ga niet liegen of aandikken.

7. Voeg citaten van klanten en oude werkgevers toe

Je kunt wel van jezelf zeggen dat je een harde werker bent en geen 9-5 mentaliteit hebt of al dat soort loze beweringen. Maar sterker is om het iemand anders te laten zeggen. Kopieer bijvoorbeeld een paar goede recommendations uit LinkedIn in je cv, die relevant zijn voor de sollicitatie.

Zeg bijvoorbeeld: 'Ik kan natuurlijk over mezelf zeggen hoe goed ik in iets ben, maar dat is toch een beetje saai. Dit is wat mijn voormalige IT-manager over mij zei.' Of: 'Dit is wat een klant van mij zei voor wie ik een softwareproject heb gerealiseerd.' En dan gewoon een screenshot maken en inplakken in je cv.

8. Vraag de recruiter over de lengte van je cv

Over de lengte van een cv doen een hoop verhalen de ronde. Maar ook hier draait het weer om relevantie. Heb je veel gedaan, dan is het niet erg als hij daardoor wat langer is dan twee kantjes. Heb je weinig gedaan, ga hem dan niet onnodig oprekken.

Als je twijfelt dan kun je de recruiter ook gewoon opbellen. Vraag in welke vorm en lengte ze het cv willen hebben? Een korte of een lange uitvoering? Dan heb je meteen even iets van je laten horen met een relevante vraag waaruit blijkt dat je de sollicitatie en de lezer serieus neemt. Over opvallen gesproken!

Met dank aan IT-recruiter Bas Westland van e-people voor zijn waardevolle input voor dit artikel.

20 / 21