Menu
Salaris

In 7 stappen naar een hoger ICT-salaris

Een hoger salaris, dat wil iedereen wel. Maar als je niet van baan of functie verandert (doorgaans de makkelijkste manier voor een salarissprong) moet je wel met goede redenen komen om ineens een verhoging te vragen. Want je baas betaalt je echt niet omdat je zo'n leuk persoon bent.

We geven je daarom 7 stappen voor een hoger ICT-salaris.

1. Vergroot je waarde

Werken voor geld is niets anders dan het uitruilen van waarde. Jij levert waarde aan het bedrijf en het bedrijf 'waardeert' dat met geldelijke waarde. Een simpel rekensommetje in deze formule leert dat als je de geldelijke waarde omhoog wilt hebben, je de waarde van jezelf ook omhoog moet gooien. Dat kan door je productiviteit te verhogen en/of je kennisniveau (zie volgende twee punten).

2. Verhoog je productiviteit

Een snelle manier om je productiviteit te verhogen is door meer uren te draaien. Maar dat is lastig vol te houden en gelimiteerd door het beperkte aantal uren in een dag. Beter kun je ervoor zorgen dat je meer werk kunt verzetten in dezelfde tijd. Veel werknemers verliezen veel tijd aan gebrekkige planning, verkeerde focus, onnodige vergaderingen, het voortdurend lezen van e-mail of tijdvretende berichten op smartphones en social media (wist je dat alleen al het geluid van een inkomend bericht voor een verlies van focus zorgt). Herkenbaar? Volg eens een goede time-managementcursus en je waarde zal omhoog schieten.

3. Investeer in je kennis

Naast productieve waarde is er ook inhoudelijke waarde. Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je je werk kunt uitvoeren en waarde kunt toevoegen aan het bedrijf. Blijf dus altijd bijleren als ICT'er. Zeker in de ICT verandert de wereld zo snel, dat je niet kunt blijven teren op de kennis van je opleiding. Plus: uit onderzoek blijkt dat kennisachterstand tot een lager ICT-salaris leidt. Je werkgever heeft vast wel opleidingsbudgetten waar je gebruik van kunt maken. En anders loont het om er zelf in te investeren. Dat hoeft niet altijd een dure cursus te zijn. Zelfstudie kan ook online of met de juiste literatuur.

4. Laat je waarde zien

Waarde hebben is één ding, het laten zien is een ander. Vooral vrouwen hebben nogal eens de neiging om fantastische projecten te realiseren, maar iemand anders met de eer te laten strijken. Wees dus zichtbaar met wat je doet en wees niet te bescheiden. Laat op subtiele (terloops in een gesprek of mailconversatie) of expliciete wijze (in een projectmeeting of wekelijks overleg) aan je manager weten wat jouw rol in een project was. Ook kun je jouw kennis en toegevoegde waarde heel goed wereldkundig maken in een eigen vakblog.

5. Trek projecten naar je toe

Breid je waarde uit door alert te zijn op projecten die voorbijkomen. Ook als je twijfelt of je wel de beste persoon bent, kan het geen kwaad om het project naar je toe te trekken. Je doet meer ervaring op, vergroot je kennis en daarmee weer je waarde.

6. Vergelijk je waarde met anderen

Om een reële inschatting te maken van het ICT-salaris dat past bij jouw waarde, is het ook goed om naar anderen te kijken. Probeer erachter te komen wat collega's verdienen die hetzelfde doen. Of kijk bijvoorbeeld op de Salarischeck van Loonwijzer.

7. Ga het gesprek aan met de juiste argumenten

Heb je alle bovenstaande zaken goed uitgevoerd, dan is het tijd om het gesprek aan te gaan met je manager. Een mooi moment is natuurlijk het jaarlijkse beoordelingsgesprek, maar mocht je dat net gehad hebben of daar niet op willen wachten, dan kun je ook een apart gesprek aanvragen. Zorg wel dat je alle inhoudelijk argumenten goed op een rijtje hebt en kom niet aanzetten met dat het leven duurder is geworden of dat je net een huis gekocht hebt. Je werkgever is niet jouw sponsor, maar betaalt zoals gezegd alleen voor jouw toegevoegde waarde. Hoe hoger je die gemaakt hebt, hoe groter de kans op een hoger ICT-salaris.

Verhoging werkt jaren door
De meeste stappen kosten tijd om uit te voeren. Je kennis bijbrengen doe je niet even in een week. Maar dit is ook een plan voor jouw toekomst. Begin nu en pluk de vruchten later in het jaar. Tenzij je van mening bent dat je al deze zaken de afgelopen tijd hebt gerealiseerd, maar nooit te gelde hebt gemaakt. Dan kun je natuurlijk sneller een gesprek aanvragen.

En bedenk: een verhoging van je ICT-salaris werkt jaren door, want alle komende procentuele verhogingen zijn gebaseerd op dat nieuwe salaris. Hoe hoger dat is, hoe hoger jouw jaarlijkse toename. Win-win-winst!

4 / 21