Menu
Trends

The Working Dead: IT-banen die verdwijnen

Vandaag ben je helemaal hip, morgen ben je vergeten.

Werken in de IT wordt met de snelheid van veranderingen in technologie en het gebruik ervan steeds meer een survivaltocht. Wat staat ons te wachten?

Herinner je de cd-rom nog?

Rob Terry wel. In de jaren 90 hielp hij enkele jaren lang interactieve cd's te ontwikkelen voor verschillende bedrijven, waaronder enkele publicaties van IDG. Hij was belast met het creëren van elektronische versies van de magazines die we toen nog uitgaven, waarbij de magazines werden verbonden met dat nieuwe ding dat internet heette

Het heeft niet lang geduurd.

"Cd-rom's zouden magisch al onze opslagproblemen oplossen", kijkt hij terug. "Het was een mysterieuze kunst toentertijd. Voor die hybride cd's moesten we alle hyperlinks met de hand taggen in Word, dan de documenten versturen naar een bedrijf, dat het omzette in iets dat kon worden getoond in een browser."

Toen nam het web het over als publicatiemedium, waardoor de interactieve cd's mooie glimmende onderzetters werden. Terry verhuisde naar e-commerce, vervolgens bio-informatica. Hij is nu CTO en oprichter van Smart Catch, die beroepsvissers helpt in het intelligent managen van de vis die in de sleepnetten terecht komt.

De IT-wereld heeft veel van die golven gekend, waarin de "next big thing" uiteindelijk kleiner uitpakte en een kort leven was beschoren, dankzij de snelle ontwikkelingen in technologie. Toentertijd was het internet de grote veranderaar, tegenwoordig is automatisering, kunstmatige intelligentie en Iets-as-a-Service de reden dat sommige banen verdwijnen en andere snel van inhoud veranderen.

Hier volgt een aantal voorbeelden van tech-banen die op een dag zomaar zijn verdwenen, zelfs nu ze nog helemaal hot en hip zijn, zoals ontwikkelaars en datawetenschappers. Hoe kan je voorkomen dat jouw carrière zich plots in een doodlopende steeg bevindt?

Dode talen

In het verleden betekende specialisatie in een bepaalde tech-discipline haast een gegarandeerde baan. Tegenwoordig is het een ticket naar onvrijwillig pensioen.

"Toen ik begon in de IT-industrie deed ik veel werk in Windows servers", zegt David Cox, CEO en oprichter van LiquidVPN. "Door de komst van Azure en de sterker wordende positie van Linux kwamen veel Windows-admins zonder werk te zitten. Veel van mijn oud-collega's moesten zich omscholen naar Linux of iets compleet anders gaan doen."

Hoe meer een baan is verbonden aan een specifieke taal, besturingssysteem of product, des te waarschijnlijker is het dat het overbodig wordt, merkt James Stanger op, directeur productontwikkeling bij CompTIA.

"De IT-banen die ik bedreigd zie worden, zijn die met veel herhalingstaken, en die met een focus op een bepaald besturingssysteem of bepaald systeem van één leverancier", zegt hij. "Tegenwoordig gaat het niet meer om de leverancier of het OS, maar gaat het om waar de informatie staat en hoe goed je bent in het opslaan, manipuleren en beveiligen van die informatie. Het gaat tegenwoordig om het samenbrengen van meerdere systemen."

Het klassieke voorbeeld is Cobol, zegt Elizabeth Lions, een managementcoach, schrijver en president van Lionsology, een loopbaanadviesbureau. Omdat legacy mainframesystemen nog steeds operationeel blijven bij financiële instellingen, kunnen oudere medewerkers nog steeds aardig wat inkomen opeisen. Maar er zijn wel minder kansen dan vroeger, en die zullen er tevens niet lang meer blijven.

"Iedereen met de woorden 'computer operator' in hun baanbeschrijving, mensen die werken met mainframes en oudere tape-opslag, zullen verdwijnen", zegt ze. "Cobol-programmeurs eveneens. We betalen ze nog flink omdat ze moeilijk zijn te vinden, en als je er eentje nodig hebt, heb je hem of haar ook echt nodig. Maar ze worden overbodig."

Datzelfde geldt voor coders die vasthouden aan C en C++, zegt Lions.

"De hele wereld gaat over op Java of .Net. Je kan nog steeds C++ vinden bij financiële bedrijven omdat hun systemen daarop zijn gebouwd, maar ze verdwijnen."

Smalltalk, Flex en Pascal waren ooit eveneens breed gebruikte talen, merkt Geoffrey Bourne, CTO van banensite Ladders.

"Maar hun populariteit daalde snel totdat ze alleen nog werden gebruikt voor het onderhouden van oudere systemen", zegt hij. "Engineers en programmeurs moeten continu nieuwe talen blijven leren, of ze zien zichzelf plotseling terug in het onderhoud van systemen in plaats van het creëren van nieuwe producten."

Julia Silge, een datawetenschapper bij online programmeurcommunity Stack Overflow, zegt dat het bekijken van waarover techpro's het over hebben in de Q&A-sectie van de site een goede manier is om uit te vinden wat nieuwe populair wordende talen en vaardigheden zijn.

Een paar jaar terug merkte Silge op dat Ruby on Rails opkwam in de Q&A-tags, en meer door de weeks dan in het weekeinde. Ze begreep toen dat de taal verschoof van de vrije tijd die coders hebben naar hun dagelijkse werk.

Tegenwoordig, zo zegt ze, daalt de vraag naar vaardigheden op het gebied van PHP, WordPress en LAMP, terwijl nieuwere frameworks en talen als React, Angular en Scala opkomen.

Maar het blijft veranderlijk, merkt Bob Melk, president van carrièresite Dice op.

"Op dit moment zijn Java en Python erg populair", zegt hij. "Binnen vijf jaar kan dat weer over zijn. Welke programmeertalen worden het dan? Dat moet de tijd uitwijzen."

Dead admins walking

Dankzij de massale migratie naar de cloud zien we steeds minder vraag naar mensen voor het onderhouden van de IT-infrastructuur, zoals netwerkengineers en sysadmins, merkt Terence Chui van carrièresite Indeed Prime op. Maar in plaats van dat ze compleet verdwijnen, gaan adminbanen steeds meer van IT naar andere plekken in de organisatie.

"Voorheen zag je mensen met populaire technische vaardigheden en expertise voornamelijk gaan naar IT-afdelingen", zegt hij, "maar tegenwoordig worden traditionele IT-vaardigheden gevraagd door andere en verschillende afdelingen - van engineering en productmanagement tot aan business intelligence en zelfs design."

In plaats van in de serverruimte zal je tegenwoordig sysadmins aantreffen in marketing of sales, waar ze aan de slag gaan met CRM-implementaties, zegt Stanger van CompTIA. Maar hij voegt toe dat IT-admins nog steeds relevant kunnen blijven door hun vaardigheden bij te stellen voor het tijdperk van de cloud, mobiliteit en IoT.

"Nu alles wordt geregeld via SLA's, is het de taak van de sysadmins om de cloudproviders het vuur aan de schenen te leggen", zegt hij. "Dat betekent dat ze contracten kunnen lezen en begrijpen, de verbindingen tussen diensten en technologie begrijpen en technische taal kunnen verlaten in de taal die businessmanagers begrijpen."

Netwerkadmins die van waarde willen blijven moeten op de hoogte zijn van cloudarchitectuur, zegt Melk. In het onderzoek naar salariëring in 2017 van Dice blijken de salarissen voor netwerk- en opslagspecialisten sneller te stijgen dan andere IT-banen, maar alleen voor diegenen die goed zijn ingewerkt in de cloud.

"Admins die helemaal in de routers en andere hardware zaten, moeten zich daarvan nu losmaken en meer kennis opdoen van de cloud, als ze relevant willen blijven", zegt hij.

Datzelfde geldt voor old-school database-admins, meent Todd Loeppke, CTO en architect bij Sungard Availability Services.

"Database-as-a-Service heeft voor elke IT-club de noodzaak voor een eigen database-admin weggenomen", zegt hij. "DBA's zijn nog steeds nodig, alleen niet zo vaak meer. Als ik in de afgelopen 20 jaar een Informix DBA was en geen interesse heb in het moderniseren van mijn kennis en kunde, dan zou ik mijn opties sterk verminderen."

De enorm uitgeklede tech-baan

Andere tech-banen sterven geen zachte dood, maar krimpen. Letterlijk, want banen die ooit voltijds waren zijn nu onderdeel geworden van een heel palet aan vaardigheden, vooral dankzij betere tools die de taken versimpelen en automatiseren.

Ooit waren taken als webmaster, SEO-specialist en social media-strategist verdeeld in drie aparte banen binnen de IT-afdeling, zegt Stanger. Nu zijn ze onderdeel van de dagtaak van een marketingprofessional.

Eenzelfde verandering is aan de hand met data-analyse. Elke dag wordt big data een klein beetje kleiner.

"Twee of drie jaar geleden was het allemaal big data wat de klok sloeg", zegt John Reed, directeur bij Robert Half Technology. "We horen er niet echt veel meer van. Het is tegenwoordig alleen data. Bedrijven die hun strategie hebben bepaald en hun technologie en dashboards hebben ingericht, hebben geen behoefte aan een stel big data-engineers."

Terwijl data belangrijker is dan ooit, zijn de tools die het moeten begrijpen en manipuleren sterk verbeterd.

"Tegenwoordig hebben de meeste datawetenschappers een academische graad, zoals ik", zegt Silge van Stack Overflow. "Binnen vijf tot tien jaar hebben de meeste mensen die doen wat ik doe een mastertitel en meer gespecialiseerde training."

Database-goeroes kunnen tevens hun carrière verlengen door data-analist te worden, geeft Jim Isaak, techveteraan (DEC, IBM, Intel) en voormalig directeur van IEEE Computer Society.

"Maar elk vak heeft zijn einde", merkt hij op. "Data-analyse is hot vandaag de dag, maar binnen tien jaar zullen die vaardigheden ongetwijfeld nog wel belangrijk zijn, maar werk je niet meer voor hetzelfde bedrijf of het je in ieder geval niet meer de baan zoals die nu is."

Vandaag top, morgen flop

Tegenwoordig gaan de populairste banen naar ontwikkelaars, of het nu front-end, back-end, mobiel of full stack zijn, zegt Chiu van Indeed Prime.

Maar dat kan relatief snel veranderen dankzij verbeteringen in kunstmatige intelligentie, waarschuwt PK Agarwal, de decaan van Northeastern University-Silicon Valley, dat certificeringsopleidingen biedt in management en technologie aan professionals.

"Als ik kijk in mijn glazen bol, denk ik niet dat de wereld zoveel codekloppers nodig heeft na 2020", zegt hij. "Want 90 procent van het coden is het nemen van enkele zakelijke specificaties en die vertalen in computerlogica. Dat is echt rijp voor machine learning en AI."

Een andere baan die waarschijnlijk wegvalt is die van IoT-engineer. Nu kunnen techies die weten hoe ze besturingssystemen kunnen schrijven voor embedded systemen overal terecht, maar dat kan in een paar jaar volledig gedaan zijn, zeker als de IoT-markt volwassen wordt en consolideert..

"Wat met de pc is gebeurd in de jaren 80 zal ook gebeuren met IoT", zegt hij. "Toen waren er nog honderden alternatieven: de Sinclair, de TRS 80, enzovoorts. Binnen enkele jaren is dat teruggebracht naar twee, IBM en Apple. We zien hetzelfde gebeuren met IoT. Als je een carrière wilt in IoT, zal je goed moeten blijven opletten waar de kansen voor de toekomst liggen."

Leren of keren

Je beste verdediging tegen het vast blijven zitten in een langzaam afstervend beroep is nieuwe technologieën tot je nemen en nooit te stoppen met leren, zegt Agarwal.

"Kan je jezelf steeds weer opnieuw uitvinden?", stelt hij. "Kan je de kennis die je hebt verrijken en de volgende stap nemen? Je leven lang leren is de kern van alles."

Nieuwe training en de ontwikkeling van vaardigheden kan een wereld aan nieuwe kansen openen voor techpro's, voegt Melk eraan toe.

"We denken niet dat er zoiets is als een stervend beroep in IT", vindt hij. "Maar beroepen veranderen altijd en dat is een echt pijnpunt voor techprofessionals. De vaardigheden die ze op school hebben opgedaan en verder door de tijd heen hebben opgebouwd, kan nog steeds relevant zijn, alleen moeten die worden ververst en uitgebreid."

Anders geldt het andere - en vaak gehoorde - advies: werk aan je zachte vaardigheden. Knoop relaties aan met sales, marketing en andere afdelingen. Verkrijg een beter inzicht in de organisatie, zodat als het topmanagement moet besluiten over welke technologieën nieuw moeten worden ingekocht, ze bij jou komen voor advies.

En hou op met denken dat je simpelweg een Java-ontwikkelaar, DBA of interface-ontwerper bent, zegt Terry.

"Zelfs als je een specialisatie hebt, zal die hebben te lijden onder de technologische golven waarmee we te maken hebben", zegt Terry. "Als je steeds mee wilt gaan met de top, zal je meer generalist moeten worden, zeker in je denken. Het gaat niet langer om het vinden van de snelste weg van A naar B."

Tech verandert constant; als je niet in een doodlopende carrière wilt belanden, zal je mee moeten veranderen.

6 / 21